9456688_orig

A Zöld Áramlat Klaszter éves, rendes közgyűlésén, Andorka Miklós klasztermenedzser prezentációjában elhangzott az klasztermenedzsment 2014. évi beszámolója, ezenfelül előre vetítették a 2015-ös terveket is.

Szó esett az elmúlt év sikereiről, úgy mint, az Akkreditációs Klaszter cím elnyerése, valamint a nyertes – Energiaklaszterek hatékonysága a visegrádi régióban – V4 pályázat, melynek záró konferenciáját júniusban rendezik meg Budapesten.

Vázolták a 2015-ös év I. félévének további 4 rendezvényét, melyek között olyan kuriózumnak számító programok is helyet kapnak, mint pl. a BRAMAC Kft-hez tervezett gyárlátogatás is. A tavaly elindított Innovációs témájú programsorozat második állomására ismét budapesti helyszínen kerül sor, a Magyarok a Piacon Klub társszervezésében.

A közgyűlés zárásaként a jelenlévők egyhangúan elfogadták a költségvetés tervezeteket.

A hivatalos blokkot követően, meghívott előadóként Lőrincz Krisztián, a MAPI Zrt. fejlesztési igazgatója tartott előadást, a pályázati lehetőségekről, fókuszálva a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program) keretében megnyíló kiírásokra. A résztvevők tájékozódhattak az Operatív Programokról, támogatási intenzitásokról mindemellett információt kaptak a kialakult változásokról is.

Befejező előadásként Radics Péter, az Algeni Bt. ügyvezető igazgatójának gondolatai következtek. Lényegre törő bemutatójából a jelenlévők bővebb információt kaphattak a Klaszter tevékenységéhez kapcsolódó szoftverfejlesztési projektről. A társaságnál jelenleg fejlesztés alatt áll egy építészeti ismeretekkel nem rendelkezők számára készülő épületenergetikai rendszer, mely segítségével elemezhetik otthonuk fűtésigényét, optimalizálhatják hőszigetelési rendszereiket.

A szakmai programot tapasztalatcsere követte, az eseményt névjegykártyacsere zárta.